19 tips van experts voor het opvoeden van een puppy terwijl je werkt

Een puppy alleen achterlaten terwijl je werkt is voor niemand leuk – noch voor jou, noch voor je furbaby. Toch kan het nodig zijn als je moet werken om de rekeningen en het hondenvoer te betalen. Als u fulltime werkt met een puppy, zijn er een paar dingen die u moet doen als u het allemaal wilt laten werken:

 • Leer je puppy zindelijk te maken
 • Laat uw puppy socialiseren met honden
 • Besteed wat tijd om ervoor te zorgen dat je furbaby gesocialiseerd is
 • Houd uw puppy in de gaten en zorg voor interactie met de Hondencamera
 • Creëer een aparte ruimte
 • Schakel de hulp in van professionals
 • Bereid u voor op ongelukken
 • Zorg voor een puppyplan

Kunt u uw hond alleen thuislaten als u werkt?

Voordat u zelfs maar overweegt om een puppy aan te nemen of uw nieuwe harige gezinslid alleen thuis te laten, moet u zich realiseren dat niet alle puppies hetzelfde zijn. Net als bij andere diersoorten hebben puppy’s verschillende ontwikkelingsstadia, en deze stadia kunnen van invloed zijn op het moment dat ze er klaar voor zijn om alleen gelaten te worden:

 • Puppy’s tussen 8-10 weken. Deze puppy’s zijn baby’s en zijn misschien net gespeend. U kunt ze niet voor langere tijd alleen laten, vooral omdat ze op deze leeftijd waarschijnlijk voor het eerst aan uw huis worden voorgesteld. Op deze leeftijd heeft uw pelsbaby veel gezelschap en socialisatie nodig en zal hij erg overstuur raken als hij voor langere tijd alleen gelaten wordt. U zult een tijdje vrij moeten nemen of iemand voor uw nieuwe vriend moeten laten zorgen terwijl u aan het werk bent. Je zult je nieuwe pup ook vaak mee naar buiten moeten nemen om naar het toilet te gaan
 • Puppy’s tussen 10-12 weken. Uw hond wordt groter, maar op deze leeftijd kan hij nog steeds ongelukjes hebben en kan hij niet uren alleen gelaten worden. Socialisatie is nog steeds iets waar u aandacht aan moet besteden, en u zult ervoor moeten zorgen dat uw puppy naar buiten mag om naar het toilet te gaan of een plek heeft om naar binnen te gaan. Op deze leeftijd verkennen pups nog steeds de wereld om hen heen, dus het is belangrijk dat als ze alleen worden gelaten, ze in de gaten worden gehouden en iemand hebben die hen helpt als dat nodig is.
 • Puppy’s ouder dan drie maanden. Op deze leeftijd kunnen puppy’s langer zonder naar het toilet te hoeven. Ze kunnen echter nog steeds blaffen als u weg bent en naarmate ze groter worden, kunnen ze meer gaan bijten of uit een omheining springen die u thuis hebt opgezet! Toezicht blijft om deze redenen belangrijk.

Leeftijd is ook niet de enige factor om rekening mee te houden. Als de hond mishandeld of geadopteerd is en eerder mishandeld of in de steek gelaten is, kan hij of zij extra kwetsbaar zijn. Als u voor het eerst een puppy in huis haalt, is er een aanpassingsperiode waar u rekening mee moet houden. Sommige rassen zijn gewoon nerveuzer dan andere en doen het slechter als ze elke dag urenlang alleen worden gelaten. Labradors, terriers en andere rassen kunnen bijvoorbeeld meer last hebben van verlatingsangst.

Als je je afvraagt wat je met je puppy moet doen als je op je werk bent, moet je misschien ook je eigen werksituatie eens onder de loep nemen. Hoe lang is bijvoorbeeld uw woon-werkverkeer? Ook al werkt u maar zes uur per dag, als u ver weg werkt, kan het zijn dat u twee of meer uren toevoegt aan de tijd dat uw hond alleen thuis is. Werkt u lange dagen, ook in het weekend? Zo ja, dan kan het opvoeden van een puppy tijdens het werk een extra uitdaging vormen. Hetzelfde geldt als u op onregelmatige tijden werkt of in ploegendienst. Uw schema kan veranderen en de omschakeling kan uw pup in de war brengen. Als u vaak oproepbaar bent en nog meer tijd moet doorbrengen weg van uw nieuwste gezinslid, kunnen de plotselinge veranderingen in uw schema moeilijk zijn voor uw pup en kan het moeilijker worden om een hondenoppas of hondendagopvang te regelen. Dit zijn allemaal overwegingen om over na te denken voordat u een puppy neemt.

Wat te doen met uw puppy als u de hele dag aan het werk bent

De puppytijd is een van de meest uitdagende tijden voor hondenouders. U past zich aan aan de nieuwe eisen die aan uw aandacht worden gesteld; uw puppy probeert te wennen aan een gloednieuwe en enigszins vreemde omgeving… het is spannend, het is leuk en het is vermoeiend. Koppel deze veranderingen aan het feit dat u een puppy opvoedt terwijl u voltijds werkt en het kan overweldigend lijken.

Gelukkig is fulltime werken en een puppy opvoeden een veel bewandelde weg en is er veel advies beschikbaar van mensen die in uw schoenen hebben gestaan. Laten we eerst de basisbeginselen bespreken:

1) Kijk eens naar je werksituatie

Kunt u telewerken? Kunt u een tijdje vrij nemen wanneer uw puppy voor het eerst in uw leven komt? Kunt u minder gaan werken of iemand anders u een tijdje laten overnemen? Bekijk al uw opties om te zien of u niet meer tijd thuis kunt doorbrengen met uw nieuwste gezinslid, vooral in het begin.

Vooral in het begin, als u uw puppy krijgt, moet u proberen wat tijd vrij te maken, zodat u een band kunt opbouwen en samen tijd kunt doorbrengen. U zult ook een systeem willen creëren waarbij u uw puppy niet in één keer alleen laat. Blijf de eerste paar dagen thuis bij uw nieuwe gezinslid en introduceer “alleen”-tijd geleidelijk. Ga een paar minuten naar buiten, dan een uur en dan langer. Haal niet zomaar een puppy en laat hem of haar niet meteen een paar uur alleen. Haal uw puppy op zijn minst in het weekend, zodat u wat tijd voor elkaar heeft. Als u niet vrij kunt krijgen van uw werk, vraag dan een vriend of familielid om langere tijd bij uw pup thuis te blijven, totdat uw nieuwe harige vriend gewend is aan langere periodes alleen.

2) Creëer een ruimte voor uw puppy

Een van de belangrijkste dingen die een nieuwe puppy-ouder kan doen, is hem een gevoel van veiligheid geven. Dit begint met hem zijn eigen ruimte te geven, zo’n 3 bij 4 meter is ideaal. Veel mensen gebruiken een puppyren, maar u kunt ook een kleine kamer gebruiken, zoals uw badkamer. Indien mogelijk, is het het beste om hem een ruimte te geven die u geleidelijk kunt uitbreiden, een ruimte die voor de lange termijn van hem is. De ruimte moet een comfortabel bed hebben, een paar speeltjes en iets met uw geur erop – oude kleding werkt geweldig.

Pups houden van een hol, dus een gezellige, kleinere ruimte is het beste. Als u zich afvraagt hoe u een puppy zindelijk kunt maken als u werkt, kan het helpen om een goede ruimte voor uw pup te bouwen, aangezien honden niet naar het toilet gaan in de buurt van hun hok of huiselijke ruimte.

3) Zorg voor een regelmatige routine

Honden van alle leeftijden houden van een voorspelbaar schema en puppy’s in het bijzonder hebben behoefte aan stabiliteit. Hoe minder verrassingen, hoe beter. Probeer maaltijden, wandelingen en bedtijd consequent te houden, en probeer ten minste één keer per dag langs te komen terwijl u werkt. Je kunt ook overwegen om in een systeem te investeren; dat is populair bij werkende puppy-ouders omdat je hem dan kunt zien, met hem kunt praten en hem zelfs af en toe iets lekkers kunt geven!

4) Uw puppy alleen laten gedurende de dag

De algemene consensus voor het alleen laten van een puppy gedurende de dag is één uur voor elke maand, een puppy van twee maanden zal zelden in staat zijn om zijn blaas langer dan twee uur op te houden, een puppy van drie maanden drie…enz. Dit is een veralgemening, maar het is een goed uitgangspunt om u te helpen uw nieuwe hondvriendelijke schema op te stellen.

Puppypads zijn een veelgebruikt back-up plan voor nieuwe puppy-ouders en het kan geen kwaad om er een paar in zijn buurt neer te leggen. Wees alleen niet al te verbaasd als uw puppy ze ziet als iets leuks om te versnipperen in plaats van een plek om zichzelf te ontlasten!

5) Zorg ervoor dat u de professionals inschakelt

Zorg ervoor dat u de naam kent van een gerenommeerde hondenoppas of kennel. Hoewel dit een dure optie is voor elke werkdag, is het belangrijk dat je iemand kunt bellen als je voor je werk moet reizen of tijdens de vakantie extra uren moet maken. Zorg er bovendien voor dat u uw puppy zo snel mogelijk naar de dierenarts en een trainer brengt. Uw dierenarts kan u een belangrijk inzicht geven of uw puppy er klaar voor is om alleen gelaten te worden en of er medische aandoeningen zijn die het alleen zijn gevaarlijker kunnen maken. Een trainer kan je helpen met het trainen van je pup, zodat hij/zij kan beginnen met het aanleren van al die goede gewoontes die hem/haar minder bang maken om alleen te zijn!

Naast het inschakelen van professionals, moet u niet bang zijn om vrienden, familie en buren in te schakelen om te helpen door langs te komen of door u te laten weten wanneer uw pup blaft. Een pup opvoeden is een hele klus, dus u zult wel wat hulp kunnen gebruiken!

6) Houd uw puppy in de gaten

Zelfs als je hond oud genoeg is om alleen gelaten te worden, zorg er dan voor dat je hem gemakkelijk in de gaten kunt houden. Wat als je pup verlatingsangst heeft, een blafprobleem of in de problemen komt terwijl je weg bent? U wilt natuurlijk dat uw pelsbaby veilig is en u hebt gemoedsrust nodig zodat u zich op uw werk kunt concentreren.

Er is een tweerichtingscommunicatiesysteem voor uw hond waarmee u uw pup in de gaten kunt houden. U hoeft het alleen maar aan te sluiten en via uw internetverbinding thuis kunt u met uw hond communiceren vanaf elk mobiel apparaat. Gebruik de gratis app om uw hond op elk moment van de dag of nacht in de gaten te houden. Met de HD-camera met nachtzicht kunt u duidelijk zien wat er aan de hand is en met het waarschuwingssysteem voor honden kunt u een waarschuwing krijgen wanneer uw hond blaft, zodat u het geblaf in de gaten kunt houden en gewaarschuwd kunt worden als uw pup in nood is.

Als u merkt dat uw pup in nood is of blaft, beschikt het over een tweerichtingscommunicatiesysteem, zodat u met uw bontje kunt praten. Je kunt gesproken commando’s geven of kalmeren. Je kunt zelfs foto’s en video’s maken als je een bepaald gedrag met een trainer of dierenarts wilt bespreken. Er is ook een traktatie-afgiftesysteem, zodat u goed gedrag kunt belonen of gewoon uw harigste familielid kunt verwennen. Met de gratis app kun je de video, foto’s en dispenser bedienen, dus je kunt deze functies overal gebruiken waar je toegang hebt tot je telefoon. Het maakt een klikkend geluid voordat er een traktatie wordt uitgedeeld, waardoor het ideaal is voor gebruik met clickertraining.

7) Een puppy in huis trainen als je fulltime werkt

Kleine dingen tellen tijdens de eerste maanden van je puppy en een goede huishoudtraining is eigenlijk gewoon een reeks kleine berekende stappen. Met andere woorden, laat je niet verleiden tot het zoeken naar nieuwe theorieën over hoe je je puppy moet zindelijk maken! Wanneer je fulltime werkt, zal je schema de regels dicteren.

Plan eerst en vooral dat je minstens een ½ uur eerder opstaat dan je deed toen je nog geen puppy had. Dit geeft je de kans om een snelle wandeling met hem te maken en daarna nog wat van die o zo belangrijke speeltijd te hebben. U moet ook een paar extra minuten overhouden voor een laatste potje als u klaar bent om de volgende ochtend te vertrekken.

Wanneer u uw puppy zindelijk maakt, zorg er dan voor dat er overdag iemand langskomt om uw hond te helpen. Veel puppy-eigenaars die voltijds werken gebruiken ook papieren training of zindelijkheidsonderleggers zodat hun hond overdag ergens heen kan. Zelfs met deze methode zult u waarschijnlijk van tijd tot tijd iemand moeten laten langskomen tot uw hond het wat langer volhoudt. Denk eraan dat puppies kleine blaasjes hebben en dat jongere honden het in het begin niet langer dan een uur of twee kunnen volhouden.

8) Ga ’s morgens rustig weg

De volgende stap is een vaak verwaarloosde maar altijd cruciale stap in de zindelijkheids-training – Laat de hond ’s morgens rustig alleen zonder uitbundig blijk te geven van affectie. Ik weet dat het een uitdaging is, maar hoe minder nadruk er wordt gelegd op uw vertrek en aankomst, hoe gelukkiger en beter uw puppy zal zijn aangepast. Het is een levenslange gewoonte die je vroeg moet aanleren omdat het niet alleen minder ongelukken veroorzaakt, maar ook minder verlatingsangst, wat de meest voorkomende oorzaak is van gedragsstoornissen bij honden.

9) Houd uw pup bezig

Een pup die zich verveelt, kan gemakkelijk in paniek raken, vooral omdat zijn grootste bron van vermaak en plezier (u!) niet in de buurt is. Laat puzzels, speeltjes en andere dingen achter om uw puppy bezig te houden. Een traktatie die bevroren is en waarbij uw puppy moet werken voor een snack kan een goede manier zijn om hem urenlang af te leiden. Overweeg om een speciale traktatie waar ze dol op zijn alleen beschikbaar te hebben wanneer u weggaat, zodat uw hond iets positiefs associeert met de tijd dat u weg bent. Als u zich afvraagt hoe u uw puppy bezig kunt houden terwijl hij aan het werk is, kunt u online en in dierenwinkels naar allerlei hondenspeeltjes kijken.

10) Probleemloos blaffen aanpakken

Kleine honden kunnen heel veel lawaai maken. Het is niet alleen storend voor de buren, maar u wilt ook niet dat uw pup urenlang huilt, jammert, blaft en in nood huilt. Een probleem is dat u het misschien niet weet omdat u niet thuis bent. Hij heeft een blafwaarschuwingssysteem dat u laat weten wanneer uw puppy blaft. Dankzij de technologie die is ontworpen om normaal geluid uit te filteren, is de kans op valse waarschuwingen kleiner.

Als blaffen een probleem is, zijn er een paar dingen die u kunt doen. Ten eerste, leer uw puppy de commando’s “spreek” en “stil”. Gebruik het spreekcommando om hem geluid te laten maken als dat gepast is. Oefen vervolgens het commando “stil” als u er niet bent. Begin met te doen wat je altijd doet als je weggaat. Pak je sleutels, zet het koffiezetapparaat aan en trek je schoenen aan. Geef het commando “stil” als u weggaat en druk op de liftknop of sluit de buitendeur om de omstandigheden van uw vertrek te stimuleren.

Wacht een minuut en luister of u blaft. Als uw pup het niet kan laten om te blaffen, klop dan op de deur en herhaal het “stil” commando. Als uw pelsbaby braaf was, komt u “thuis” en prijst u hem. Doe dit keer op keer, met een paar uur tussen de sessies, en verleng geleidelijk de tijd die u geeft voordat u thuiskomt en het goede gedrag versterkt.

Door uw hond het commando “stil” te leren, weet uw pup wat er van hem of haar wordt verwacht. Als blaffen een probleem blijft, kunt u het beste een trainer of dierenarts raadplegen voor meer persoonlijke hulp.

11) Maak uw puppy meer op zijn gemak alleen

Laat een shirt of kussen met uw geur erop bij uw pup achter, zodat hij of zij er wat troost uit kan halen. Creëer een gezellige omgeving voor uw pup, met een zacht bed en comfortabele temperaturen. Sommige harige maatjes, vooral de jongere, vinden het fijn als er een tv of radio aanstaat als u weggaat, terwijl anderen de voorkeur geven aan stilte. Kom te weten waar uw hond de voorkeur aan geeft en probeer hem de juiste omgeving te bieden.

12) Geef uw puppy aandacht en de kans om los te gaan als u thuiskomt

Wat u doet als u thuis bent, is net zo belangrijk als wat u voor en tijdens uw werkdag doet om ervoor te zorgen dat uw harige familielid het goed vindt om alleen gelaten te worden. Als u thuiskomt, prijs uw pup, neem hem mee voor een wandeling en overlaad hem met lof. Geef ze liefde en zorg dat u tijd met ze doorbrengt. Dat hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen.

Maar de tijd die u thuis heeft, is ook tijd die u kunt besteden aan het trainen van het commando “stil” en andere commando’s, zodat uw pup er klaar voor is om stil te zijn als u weg bent. Extra tijd en liefde kunnen ook helpen om de tijd die u alleen doorbrengt goed te maken, dus zelfs als u werk mee naar huis neemt is het belangrijk om wat tijd te reserveren voor training en plezier.

Besteed ook voldoende tijd aan het socialiseren van uw puppy. Tijd doorbrengen met andere honden en in hondenparken kan uw hond helpen zich beter aan te passen aan tijd alleen. Een slecht gesocialiseerde hond die al zijn of haar tijd alleen doorbrengt kan meer last hebben van blaffen en angst, dus zorg ervoor dat uw hondje een actief sociaal leven heeft!

13) Zorg voor minder afleiding en minder mogelijkheden om kattenkwaad uit te halen als u weg bent

Kleine puppy’s kunnen zich opwinden over van alles, van postbezorging tot iemand die aanbelt tot een blaadje dat over de patio scharrelt. Deze geluiden kunnen zowel heel opwindend voor uw harige familielid als heel eng zijn! Voor jongere pups kunt u de stimulatie verminderen door ze in een rustiger deel van het huis te plaatsen en sommige dingen die ze kunnen zien of horen af te schermen met zware gordijnen. Dit kan ervoor zorgen dat uw puppy zich niet te druk maakt.

14) Maak een puppy-plan

Leren hoe je een puppy moet opvoeden als je werkt is een grote onderneming, dus schrijf een concreet plan voor jezelf op voordat je je hond krijgt. Wat kun je doen om de thuisomgeving bevorderlijker te maken voor je pup? Hoe kunt u uw huis puppy-proof maken? Welke gevaren zijn er in uw huis die u moet aanpakken voordat u uw furbaby in huis neemt? Wat kunt u doen in geval van nood, bijvoorbeeld wanneer u merkt dat uw hond blaft? Wie kan je helpen met je nieuwe pup? Waar zijn in de buurt goede wandelplekken? Wat heb je nodig om je pup in te richten? Wat ga je doen als je schema verandert of als je moet overwerken?

Beantwoord deze vragen op papier en besteed er wat tijd aan om er echt over na te denken. Bedenk wat er van uur tot uur moet gebeuren, elke minuut dat u weg bent. Hoe kunt u omgaan met het typische lawaai in uw straat? U denkt misschien niets van het lawaai van vuilniswagens in uw straat, bijvoorbeeld, maar ze kunnen angstaanjagend zijn voor uw puppy. Anticipeer en maak noodplannen, zodat u precies weet wat u moet doen als uw pup overstuur is, ziek is of zich niet goed aanpast.

15) Pak verlatingsangst aan

Als uw puppy voortdurend blaft, kauwt of veel ongelukjes heeft alleen als u weg bent of als dit gedrag veel erger wordt als u weg bent, heeft uw hond misschien verlatingsangst. Het is belangrijk om deze symptomen op te merken en ze meteen aan te pakken, voordat ze erger worden en uw hond onnodige dagen of weken pijn moet lijden.

Iemand bij uw pup laten kijken kan verlatingsangst verminderen, net als hondenoppasdiensten. Een andere optie is om uw hond in de gaten te houden. U kunt niet alleen uw trouwe viervoeter in de gaten houden, maar ook met hem praten en zelfs traktaties uitdelen, zodat uw hond zich niet zo alleen voelt tussen het moment dat u weggaat en het moment dat u terugkomt. Het kan helpen om de pijn van het alleen gelaten worden te verminderen.

16) Zorg voor wat aanpassingen in uw leven

Het is mogelijk om te leren voor een hond te zorgen als u niet thuis bent, maar het is ook veel werk. U zult wat opofferingen moeten doen. Dit kan betekenen dat u een plan moet maken en op vrienden en familie moet leunen voor hulp, of dat u moet betalen voor hondenoppas of een professional. Het betekent dat u uw puppy in de gaten moet houden en klaar moet staan om in te grijpen als er iets misgaat.

U zult ook wat offers moeten brengen. Als u fulltime werkt, zult u meer tijd moeten vrijmaken om thuis of met uw puppy door te brengen. Het kan betekenen dat u wat sociale tijd of zelfs vakanties moet opgeven terwijl u en uw harige gezinslid aan elkaar wennen en het kan betekenen dat u minder tijd hoeft te besteden aan boodschappen en andere taken die u niet samen met uw hond kunt doen, zodat u meer tijd hebt om een band op te bouwen.

17) Blijf trainen

Hoewel het heel goed mogelijk is om te leren hoe je voor een puppy moet zorgen als je werkt, is één ding waar veel bontouders zich zorgen over maken het onderbreken van de training. De puppymaanden zijn een van de beste periodes om uw pelsbaby te trainen, en uw harige vriend heeft nog veel te leren. Om de training gaande te houden, moet u streven naar veel kleine trainingssessies. Train ’s ochtends een paar minuten en ’s avonds een paar minuten. Gebruik een systeem om overdag een paar minuten te trainen en gebruik het weekend voor gehoorzaamheidslessen of intensievere training.

18) Put ze uit

Puppy’s zijn energievreters, en ze zullen minder snel al die energie op uw meubels afreageren als u ze vaak en intensief uitlaat. Ga ’s ochtends met uw hond wandelen en speel wat met hem, voordat u naar uw werk gaat. Breng na het werk tijd door met oefenen en spelen. Spelen is niet alleen stimulerend voor puppy’s, maar het vermoeit ze ook, zodat ze meer van de rustige werkdag doorbrengen met dutten. Dutjes zijn ideaal tijdens de werkdag, want dan is uw trouwe viervoeter niet van streek en blaft hij niet.

19) Anticipeer op ongelukken

Ongelukjes zullen vaak gebeuren, vooral in de eerste zes tot acht weken. Het is ook vrij gebruikelijk dat puppy’s periodes van terugval ervaren in hun zindelijkheidstraining wanneer ze regelmatig alleen worden gelaten. Hierop anticiperen helpt de stress voor u en uw puppy te verminderen en is een essentieel onderdeel van het leren opvoeden van een puppy terwijl u werkt. Houd uw schoonmaakspullen goed op voorraad en onthoud dat de meeste puppy’s een natuurlijke drang zullen hebben om te voorkomen dat ze hun eigen plek bevuilen, maar een kleine blaas kan maar zo lang meegaan!

Bereid je voor op de puppy!
Hoe je je puppy opvoedt als je fulltime werkt, kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven voor jullie allebei, het loont de moeite om goed te beginnen. Leren hoe je een puppy moet zindelijk maken als je fulltime werkt en hoe je voor je nieuwe gezinslid moet zorgen is geen geringe opgave, maar het is de moeite waard.