Home » Testimonials

Testimonials

Martina van Imhoff

Ik ben met mijn Dalmaat Gypsy bij Sam terecht gekomen toen was Gyspy net 8 weken (ik heb met haar moeder Abby een workshops Tricks & Trucs gedaan). Sam vertelde toen over Puppygym.

Het kwam precies op tijd. Aangezien ik met mijn honden heel graag werk maar op „gewone“ puppycursussen een beetje uitgekeken was (een zit en af kan ik ook zelf aanleren).
Gypsy en ik hebben ons nog geen enkele keer verveeld. Het bijzondere aan de lessen van de puppygym is een hele mooie variatie van Balans & Coördinatie oefeningen, Gym oefeningen, tricks & trucs, oefeningen om na te denken en ook „gewone“ oefeningen zoals bijv. Het na elkaar toelopen en de hond op tijd roepen zo dat er niet aan de riem wordt getrokken. Alles heel mooi afgestemd op de leeftijd en lichamelijk mogelijkheden van hond en baas. Dankzij Sams ongelofelijke creativiteit en ook ervaring in het bedenken van oefeningen is geen enkele les het zelfde!

Verder is mijn eigen ervaring dat Sam ook binnen de oefeningen heel goed op de eigenaar in gaat – ieder wordt op zijn eigen niveau / mogelijkheden en wat gewenst is benadert.

Wij zijn inmiddels van de puppygym na de pubergym gegroeid en volgen de training nog steeds met heel veel plezier. Gypsy heeft zich van het begin in een heel mooi gespierde hond ontwikkeld die zich zeer bewust is van haar hele lichaam.

 

Lotte Lemmink

Sinds anderhalf jaar trainen Boris en wij bij Sam. Na de puppy- en pubercursussen doen we nu de cursus sport en spel. Eigenlijk maakt het ons niet zo veel uit welke cursus of workshop we bij Paws4Fun volgen, het is allemaal even leuk en leerzaam! Met superveel plezier staan we op zaterdagochtend op het veld, in het bos of op een andere mooie plek vol uitdagingen. Boris en wij leren er ontzettend veel doordat Sam elke week weer nieuwe en originele ideeën heeft. Die ideeën zorgen ervoor dat we zelf scherp blijven, creatief zijn in het zoeken naar leuke bezigheden en hondenspellen en dat we Boris beter begrijpen. Doordat Sam dit werk met zoveel liefde voor de honden en het vak doet, is het iedere zaterdagochtend gegarandeerd plezier voor Boris én voor ons! Rond de lessen is er ook altijd genoeg gelegenheid om vragen te stellen over allerlei praktische zaken en is Sam graag bereid mee te denken. Wij zijn nog lang niet uitgeleerd!

 

Martine Burgers

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende manieren met Sam Turner van Paws4Fun mogen samenwerken:

Mijn eerste kennismaking met Sam vond plaats in 2009 in mijn osteopathiepraktijk voor de behandeling van haar honden. Sam’s enorme kijk op het bewegingsapparaat van de hond zorgde ervoor dat ze niet alleen gezien had dát haar hond klachten had, maar ook wáár in het lichaam die klachten zich bevonden. Keer op keer kon ik na mijn onderzoek Sam’s bevindingen bevestigen. Het is als therapeut heerlijk werken met een eigenaar die zoveel kijk op haar honden heeft, een half woord was meestal genoeg om uit te leggen wat ik tegen kwam. Oplossingen om zulke problemen in de toekomst te voorkomen hoefde ik ook niet voor te kauwen, die had Sam allang zelf bedacht…

Vervolgens draaiden de rollen om en heb ik Sam’s expertise ingeschakeld om mij verder te helpen met gedragsproblemen die mijn herplaats Border Collie Fealan liet zien. Met enorm praktische, creatieve en functionele tips heeft Sam bijgedragen aan het verder verbeteren van de kwaliteit van leven van mijn hondje. Ik heb haar een aantal keer benaderd omdat ik echt met de handen in het haar zat hoe om te gaan met bepaald gedrag en in no time had ik dan weer nieuwe inzichten over het waarom van het gedrag én een oplossing voor het probleem.

De expertises van Sam en mijzelf kunnen elkaar ook vaal heel mooi aanvullen. In mijn osteopathiepraktijk kom ik regelmatig patiënten tegen die, om het terugkeren van klachten te voorkomen, gebaat zijn bij het opbouwen van een spierkorset. Omdat ik weet hoeveel kijk Sam heeft op deze revalidatiepatiënten en omdat ik weet dat zij heel scherp is op het binnen de fysieke en mentale grenzen van de hond blijven, verwijs ik vol vertrouwen mijn patiënten naar haar door. Met gerichte balans & coördinatietraining weet ze de spierkracht en motoriek van deze honden enorm te verbeteren.

En daarnaast kun je bij Paws4Fun ook gewoon leuke dingen doen met je hond. Regelmatig schrijf ik me met mijn twee Border Collies in voor een leuke workshop en daar kom ik altijd heel enthousiast van thuis!

Martine Burgers
Osteopaat voor paarden en honden
www.martineburgers.nl

Sandra Ruiter
Ik heb bij Sam de puppygym gedaan. Heel erg leuk en heel wat anders dan de reguliere zit-af-blijf gehoorzaamheidstraining. Het doet mij denken aan een behendigheidsbaan met allerlei obstakels, in het klein en voor puppies, echt lachen dus. Mijn hond vond het erg leuk. Ik ook trouwens.
Veel fun en tegelijkertijd bouw je aan een goede verstandhouding met je hond en een stuk ‘appel’ voozover je daarvan kunt spreken met een puppy.
Sam werkt in kleine groepen zodat ze je goed feed back kan geven op je handling.
Kortom, een cursus die ik je kan aanraden!

Leonie Coolen
Na al jaren met mijn andere honden op hondenscholen gehoorzaamheidslessen gevolgd te hebben, was ik nu opzoek naar iets anders. En dat vond ik bij Paws4fun. Een `kleine` hondenschool, die werkt met echt kleine groepjes en Sam die oog heeft voor je hond. Er wordt veel gedaan met balans, coordinatie, sport en spel. Ik werkte al wat met de clicker methode, maar heb hier vooral bij Sam veel van geleerd. Met deze methode zet je je hond aan het denken en dus komt het initiatief van je hond. Wat ik vooral zo goed vind is dat je samen lekker bezig bent, ieder op zijn eigen tempo. En je leert veel meer met en van je hond dan in de standaard gehoorzaamheidsoefeningen en ziet dat je hond er vooral veel plezier aan beleeft en eigenlijk alleen maar vraagt om meer. Je krijgt alleen maar meer focus op elkaar en de `rest` (de andere cursisten) daar zie je niet veel van ;-). Geen wachten en kijken naar elkaar maar een volle les alleen met je hond bezig zijn. Ik heb vooral lol in het zien/ervaren hoe vindingrijk je hond kan zijn.
Daarnaast is Sam iemand die veel kennis heeft op het gebied van honden, waarmee ze me goed heeft kunnen helpen bij het vinden van handvatten om het probleemgedrag van mijn jonge hond te verminderen. Ze gaf me tips wat betreft welke trainingsmethode zou kunnen helpen, een boek om te lezen en een gedragsdeskundige die op dat gebied `thuis` is. Ik heb aan zowel de trainingsmethode als aan het boek en de gedragsdeskundige veel gehad.

Dus ik weet waar ik moet zijn met mijn honden!
Bedankt Sam voor de leuke en leerzame lessen!