Home » Sam Turner

Sam Turner

Na haar studie ethologie aan de Universiteit Wageningen werd haar ervaring uitgebreid. Naast haar werk als dierenartsassistente volgde zij diverse opleidingen en werd een breed geschoolde instructeur.

Sam Turner

In 2005 is Sam haar eigen hondenschool Paws4Fun begonnen. Sinds 2009 is de school haar fulltime bezigheid. Met kleine groepen, veel individuele aandacht en lessen op maat is zij met haar hondenschool een vernieuwende weg ingeslagen, geheel volgens de laatste opvattingen en studies op dit gebied. Alle trainingen zijn gebaseerd op de principes van clickertraining. Leren door middel van spel en aandacht staat aan de basis van elke cursus.

Het ontwikkelen van Balans en Coördinatie begeleiding heeft ertoe geleid dat Sam zich steeds meer is gaan specialiseren hierin. Haar kennis delen heeft daardoor een andere dimensie gekregen dan aan groepen hondenbegeleiders les te geven. Door haar passie en kennis op dit vakgebied is zij inmiddels spreker op internationale congressen en seminars waarbij ze spreekt over onderwerpen als ontwikkeling van pups, puberteit bij honden, seniorenbegeleiding en balans en coördinatie. Daarnaast geeft zij in Nederland en  internationaal instructeurscursussen op het gebied van Balans en Coördinatie en is zij o.a. te vinden in Schotland, Engeland, België, Denemarken en Australië om deze cursussen te verzorgen. In Nederland en België is Sam ook als gastdocent verbonden aan opleidingen voor Kynologisch Instructeur waar zij lesgeeft op het gebied van clicker training, puppygym en balans en coördinatie.

De boeken van de serie ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’ zijn verplichte en aanbevolen literatuur bij de meeste opleidingen voor kynologisch instructeur binnen Nederland.

Om up to date te blijven en inspiratie en kennis op te blijven doen volgt Sam jaarlijks meerdere bijscholingen in de vorm van cursussen en seminars. Ook de huidige literatuur op het gebied van honden en training wordt bijgehouden en wanneer daar belangrijke en leuke onderwerpen naar voren komen worden deze via social media berichten en filmpjes gedeeld. In alle lessen zoekt Sam naar manieren om de training voor mensen en honden zo optimaal mogelijk te maken zodat alle partijen met een gevoel van succes de les afsluiten.