Home » Puppy cursus

Puppy cursus

 

SamHondenschool eigenaresse Sam Turner is instructrice van de puppycursus bij Paws4Fun. Sam heeft inmiddels zo’n 17 jaar ervaring in het trainen en lesgeven. Ze is ook bekend van haar boek ‘Elke pup een goede start’ en als oprichter van Balans & Coordinatie in Nederland.

“Leer kijken en begrijpen, zodat je pup opgroeit als een prettige en gehoorzame huishond”

Er wordt getraind op een veilig terrein in kleine persoonlijke groepen, met gebruik van een positieve lesmethode. Je ontvangt tijdens de cursus gratis een clicker en uitleg hoe je deze gebruikt om je pup te motiveren. Samen met je hond bezig zijn is leuk! Je ontvangt bij de cursus een digitale theoriemap.

Dit zeggen cursisten:

Dankzij Sams ongelofelijke creativiteit en ook ervaring in het bedenken van oefeningen is geen enkele les het zelfde!
Eigenlijk maakt het ons niet zo veel uit welke cursus of workshop we bij Paws4Fun volgen, het is allemaal even leuk en leerzaam!
Ik heb bij Sam de puppygym gedaan. Heel erg leuk en heel wat anders dan de reguliere zit-af-blijf gehoorzaamheidstraining.
Wat ik vooral zo goed vind is dat je samen lekker bezig bent, ieder op zijn eigen tempo. En je leert veel meer met en van je hond dan in de standaard gehoorzaamheidsoefeningen en ziet dat je hond er vooral veel plezier aan beleeft en eigenlijk alleen maar vraagt om meer.
Sam heeft me goed heeft kunnen helpen bij het vinden van handvatten om het probleemgedrag van mijn jonge hond te verminderen.

Wat leer je allemaal? Kort gezegd: het samen leven in onze maatschappij. We willen allemaal onze hond lekker los kunnen laten rennen en spelen zonder de angst dat hij of zij niet meer terug komt. Belangrijk hiervoor is dat de band tussen baas en hond goed is. De lessen bestaan uit een combinatie van theorie en door middel van spel en oefeningen lekker bezig zijn met je pup. In de lessen is er voldoende ruimte voor vragen.

We gaan de volgende oefeningen behandelen tijdens de puppycursus:

 • hierkomen
 • wandelen zonder trekken
 • begroeten mensen en honden
 • zelfbeheersing (voer, spel, begroeten)
 • verzorgingsoefeningen
 • spelen met je pup
 • lichaamstaal
 • plaats aanleren
 • wachten (auto, deur)
 • puppygym: lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen opbouwen
 • een keer op een vreemde locatie trainen om in de praktijk te oefenen

5 lessen van 90 minuten
Kosten totaal: €120,- euro
Bezoekers zijn altijd welkom om te komen kijken naar een puppyles ter oriëntatie!

Na een eerste blok van 5 lessen is het mogelijk een tweede blok van 5 lessen te volgen waarbij we werken aan uitdieping van de oefeningen.

Inschrijven kan via e-mail paws4fun1@gmail.com

Na inschrijving ontvang je per email een bevestiging. Een week voor aanvang van de cursus sturen we de overige informatie.

Locatie: Drempt