Home » Puppy Ontdekkingsparcours

Puppy Ontdekkingsparcours

Voor fokkers biedt Paws4Fun al ruim 7 jaar de mogelijkheid om hun nest puppen in de leeftijd van 5,5 tot 7 weken te laten kennismaken met een parcours waarin allerlei prikkels worden aangeboden. De ervaring is dat zowel fokkers als pups dit parcours zeer positief ervaren.

Het parcours staat helemaal klaar wanneer je komt en is een uur beschikbaar. De puppen kunnen snuffelen, voelen, kruipen, rennen, wiebelen en bijten in het parcours.

Het is goed voor de motoriek en geestelijke ontwikkeling van de pups. Dit parcours kan als onderdeel gezien worden van het socialisatieprogramma van jou als fokker en bereid de pups op een veelheid van ervaringen voor.

Voor de ontwikkeling van pups is het belangrijk ze op jonge leeftijd in aanraking te brengen met situaties, voorwerpen, geluiden etc. die ze in hun latere leven dagelijks kunnen tegenkomen. Door pups vroeg hiermee kennis te laten maken geef je de pups een uitstekende basis om de wereld in te trekken.

Uit onderzoeken is reeds geruime tijd gebleken dat vroege indrukken het aantal neurale verbindingen in de hersenen verhogen wat de pups beter bestand maakt om met nieuwe indrukken en stress om te gaan wanneer ze bij hun nieuwe eigenaar gaan wonen.

Als extra dienst aan de puppykopers kunnen je hen laten meekomen om te zien hoe hun pups het parcours ervaren. Ze kunnen het gedrag bekijken en zien hoe de pups verschillende uitdagingen oplossen.

De onderdelen van het puppyparcours worden na bezoek van een nest pups geheel gereinigd en ontsmet.

Kosten: 55 euro voor het gebruik van het parcours (het parcours is dan maximaal een uur beschikbaar). Thee en koffie kan verzorgd worden in overleg en voor een kleine vergoeding.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar paws4fun1@gmail.com