Home » Instructeurs cursus Balans en Coördinatie

Instructeurs cursus Balans en Coördinatie

De instructeurscursus Balans en Coördinatie bestaat uit vijf delen.

Deel 1: De basis van het cavalettiwerk. Het gaat dan om gangwerk, balans in het lijf en beweging, coördinatie en spierkracht/fitness. Het gaat om de basis, we gaan niet in op de alternatieven/gevorderde varianten van de oefeningen.

Deel 2: Uitgebreid behandelen van de balansballen. Hoe leer je ze aan en waar zijn de oefeningen voor bedoeld. En het plankenwerk komt aan bod.

Deel 3: Plankenparcours en balanskussens

Deel 4: Behandelen van allerlei variaties van balans en coördinatie oefeningen en de gymnastiek.

Deel 5: Een videomiddag. Tijdens dit deel levert iedere deelnemer beeldmateriaal aan van balans en coördinatieoefeningen en gaan we dat uitgebreid bekijken en bespreken met elkaar.

De cursusmiddagen lopen van 14.00 tot 17.00 uur en de volel dagen lopen van 10 tot 16.30 uur. Er zullen korte pauzes zijn om in hoofden weer wat ruimte te krijgen :). Ruimte voor vragen is er uiteraard, graag zelfs!!

Er is een mengeling van theorie en praktijk. Het praktijk gedeelte bestaat uit het observeren van verschillende honden die de oefeningen gaan uitvoeren. Het is bedoeld om een goed beeld te krijgen van de beweging van verschillende typen honden en wat je daar mee kunt doen en observatie en discussie staan centraal.

Wil je meedoen om vooral meer kennis te vergaren voor jezelf en je eigen honden goed te leren begeleiden dan is deze cursus ook geschikt.

Om in aanmerking te komen voor het Diploma P4F Balans en Coördinatie instructeur dien je naast de lesdagen te volgen ook examen af te leggen dat bestaat uit twee aparte delen (en dus twee aparte dagen). Deze examenlessen worden op een gezamenlijk af te spreken data gehouden en beoordeeld. Tevens dien je een instructeursopleiding te hebben gedaan of aantoonbaar bewijs van ervaring in instructie geven aan honden en hun geleiders. Je naam zal in de lijst komen te staan van gecertificeerde instructeurs P4F Balans en Coordinatie.

Nascholing gebeurt in de vorm van lezingen en verdiepingsmiddagen.

Data voor de nieuw te starten cursus kun je vinden in de agenda.

Inschrijven kan via de mail: paws4fun1@gmail.com

De instructeurscursus wordt op 2 manieren gegeven Het kan in een serie van 5 middagen gevolgd worden of in een cursus die bestaat uit 5 volle dagen ofwel gesplitst in 2 weekenden of 5 opeenvolgende dagen.

Kosten 5 middagen: per cursusdeel 155 euro (totaal 775 euro welke in 2 termijnen betaald kan worden. Let op 5 euro adminstratiekosten per termijn)

Kosten 5 volle dagen: 1200,- euro incl. simpele lunch en koffie/thee (vroegboekkorting: 1050,- euro)

Behalen Diploma: 75 euro examengeld (per examen dus voor beide examens 150 euro)
Maximaal aantal deelnemers: 12 (minimum aantal is 8)
Locatie: Kan wisselen, per dataserie is dat aangegeven